Snåsa bibliotek

Samlede eventyr; 2
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Samlede eventyr; 2
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Eier
  • SNÅSA BIBLIOTEK
Klassifikasjon
Emne
År
  • 1982
Noter
  • Kvernsagn; En gammeldags juleaften; En tiurleik i Holleia; Peik; Pannekaken; Småguttene som traff trollene på Hedalsskogen; Pål Andrestua; Matthias skytters historier; Vesle Åse Gåsepike; Mannen som skulle stelle hjemme; Skarvene fra Utrøst; Risen som ikke hadde noe hjerte på seg; Gutten og fanden; Tommeliten; Gumle Gåsegg; Den syvende far i huset; En prestehistorie; Berthe Tuppenhaugs fortellinger; Reve-enka; Smeden som de ikke torde slippe inn i helvete; De tre bukkene Bruse som skulle gå til seters og gjøre seg fete; Bamse Brakar; Gutten som gikk til nordenvinden og krevde igjen melet; Gjete kongens harer; En aftenstund i et proprietærkjøkken; Dumme menn og troll til kjerringer; Presten og klokkeren; Grisen og levemåten hans; Makrelldorg; Skrinet med det rare i; Enkesønnen; Jutulen og Johannes Blessom; Vårherre og St. Peder på vandring; Østenfor sol og vestenfor måne; Askeladden som fikk prinsessen til å løgste seg; En sommernatt på Krogskogen; Tyrihans som fikk kongsdatteren til å le; En signekjerring; Kullbrenneren; Fiskersønnene; Høyfjellsbilleder: 1. En søndagskveld til seters. 2. Rensdyrjakt ved Rondane; De tre konsdøtre i berget det blå; Gullfuglen; Herremannsbruden; Veslefrikk med fela; Soria Moria slott; Bonde Værskjegg; Prinsessen som ingen kunne målbinde; Askeladden som kappåt med trollet; Følgesvennen; Smørbukk; Gjertrudsfuglen; Væren og grisen som skulle til skogs og bo for seg selv; Reven som gjeter; Manndatteren og kjerringdatteren; Kvernen som står og maler på havets bunn; Somme kjerringer er slike; Kjerringa mot strømmen; Haren som hadde vært gift; Dukken i gresset; Hjemmusa og fjellmusa; Hanen og høna; Hver synes best om sine barn; Bjørnen og reven 1. Slipp granrot og ta i revefot. 2. De vedder om flesk og humlebol. 3. De skulle ha åker i sameie. 4. Mikkel vil smake hestekjøtt; Høna som skulle til Dovrefjell forat ikke allverden skulle forgå; Hanen som falt i bryggekaret; Herreper; Verden lønner ikke annerledes; Vel gjort og ille lønnet; Hårslå, som aldri ville hjem gå; Stabbursnøkkelen i rokkehodet.
ISBN
  • 82-525-0685-2
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000      am
*0011056
*008j          0          j          1 nob  
*020  $a82-525-0685-2
*082  $a398.2$zh
*092  $aKvernsagn; En gammeldags juleaften; En tiurleik i Holleia; Peik; Pannekaken; Småguttene som traff trollene på Hedalsskogen; Pål Andrestua; Matthias skytters historier; Vesle Åse Gåsepike; Mannen som skulle stelle hjemme; Skarvene fra Utrøst; Risen som ikke hadde noe hjerte på seg; Gutten og fanden; Tommeliten; Gumle Gåsegg; Den syvende far i huset; En prestehistorie; Berthe Tuppenhaugs fortellinger; Reve-enka; Smeden som de ikke torde slippe inn i helvete; De tre bukkene Bruse som skulle gå til seters og gjøre seg fete; Bamse Brakar; Gutten som gikk til nordenvinden og krevde igjen melet; Gjete kongens harer; En aftenstund i et proprietærkjøkken; Dumme menn og troll til kjerringer; Presten og klokkeren; Grisen og levemåten hans; Makrelldorg; Skrinet med det rare i; Enkesønnen; Jutulen og Johannes Blessom; Vårherre og St. Peder på vandring; Østenfor sol og vestenfor måne; Askeladden som fikk prinsessen til å løgste seg; En sommernatt på Krogskogen; Tyrihans som fikk kongsdatteren til å le; En signekjerring; Kullbrenneren; Fiskersønnene; Høyfjellsbilleder: 1. En søndagskveld til seters. 2. Rensdyrjakt ved Rondane; De tre konsdøtre i berget det blå; Gullfuglen; Herremannsbruden; Veslefrikk med fela; Soria Moria slott; Bonde Værskjegg; Prinsessen som ingen kunne målbinde; Askeladden som kappåt med trollet; Følgesvennen; Smørbukk; Gjertrudsfuglen; Væren og grisen som skulle til skogs og bo for seg selv; Reven som gjeter; Manndatteren og kjerringdatteren; Kvernen som står og maler på havets bunn; Somme kjerringer er slike; Kjerringa mot strømmen; Haren som hadde vært gift; Dukken i gresset; Hjemmusa og fjellmusa; Hanen og høna; Hver synes best om sine barn; Bjørnen og reven 1. Slipp granrot og ta i revefot. 2. De vedder om flesk og humlebol. 3. De skulle ha åker i sameie. 4. Mikkel vil smake hestekjøtt;  Høna som skulle til Dovrefjell forat ikke allverden skulle forgå; Hanen som falt i bryggekaret; Herreper; Verden lønner ikke annerledes; Vel gjort og ille lønnet; Hårslå, som aldri ville hjem gå; Stabbursnøkkelen i rokkehodet.
*10010$aAsbjørnsen , Peter Christian og Jørgen Moe
*24510$aSamlede eventyr; 2$cP.Chr. Asbjørnsen og Jørgen Moe; Illustrert av P.N.Arbo, Hans Gude, Th. Kittelsen, Per Krohg, V.St. Lerche, Eilif Peterssen, Alf Rolfsen, A. Schneider, Otto Sinding, Henrik Sørensen, A. Tidemand, Dagfin Werenskiold, Erik Werenskiold.
*260  $aOslo/Gjøvik$bDen norske Bokklubben$c1982
*300  $a525 s.$bill.
*520  $aKvernsagn; En gammeldags juleaften; En tiurleik i Holleia; Peik; Pannekaken; Småguttene som traff trollene på Hedalsskogen; Pål Andrestua; Matthias skytters historier; Vesle Åse Gåsepike; Mannen som skulle stelle hjemme; Skarvene fra Utrøst; Risen som ikke hadde noe hjerte på seg; Gutten og fanden; Tommeliten; Gumle Gåsegg; Den syvende far i huset; En prestehistorie; Berthe Tuppenhaugs fortellinger; Reve-enka; Smeden som de ikke torde slippe inn i helvete; De tre bukkene Bruse som skulle gå til seters og gjøre seg fete; Bamse Brakar; Gutten som gikk til nordenvinden og krevde igjen melet; Gjete kongens harer; En aftenstund i et proprietærkjøkken; Dumme menn og troll til kjerringer; Presten og klokkeren; Grisen og levemåten hans; Makrelldorg; Skrinet med det rare i; Enkesønnen; Jutulen og Johannes Blessom; Vårherre og St. Peder på vandring; Østenfor sol og vestenfor måne; Askeladden som fikk prinsessen til å løgste seg; En sommernatt på Krogskogen; Tyrihans som fikk kongsdatteren til å le; En signekjerring; Kullbrenneren; Fiskersønnene; Høyfjellsbilleder: 1. En søndagskveld til seters. 2. Rensdyrjakt ved Rondane; De tre konsdøtre i berget det blå; Gullfuglen; Herremannsbruden; Veslefrikk med fela; Soria Moria slott; Bonde Værskjegg; Prinsessen som ingen kunne målbinde; Askeladden som kappåt med trollet; Følgesvennen; Smørbukk; Gjertrudsfuglen; Væren og grisen som skulle til skogs og bo for seg selv; Reven som gjeter; Manndatteren og kjerringdatteren; Kvernen som står og maler på havets bunn; Somme kjerringer er slike; Kjerringa mot strømmen; Haren som hadde vært gift; Dukken i gresset; Hjemmusa og fjellmusa; Hanen og høna; Hver synes best om sine barn; Bjørnen og reven 1. Slipp granrot og ta i revefot. 2. De vedder om flesk og humlebol. 3. De skulle ha åker i sameie. 4. Mikkel vil smake hestekjøtt;  Høna som skulle til Dovrefjell forat ikke allverden skulle forgå; Hanen som falt i bryggekaret; Herreper; Verden lønner ikke annerledes; Vel gjort og ille lønnet; Hårslå, som aldri ville hjem gå; Stabbursnøkkelen i rokkehodet.
*650  $aEventyr$1398.2
*650  $aEventyr
*70010$aMoe, Jørgen$d1813-1882$jn.
*850  $aSNÅSA BIBLIOTEK
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
ex. 1Tilgjengelig Snåsa bibliotekEVENTYR 398.2 A